En ookkaan paljo yhtään kirjottanu ruuasta ja tajusin, että teillä ainakin on siellä kohta juhannus. En usko, että sitä täällä mitenkään erityisesti juhlitaan, mut ihan vaan teidän vuoksenne, rakkaat lukijani ja tukijani haluan jakaa yhden omista täkäläisistä herkkuruoistani, koska te voitte yrittää valmistaa sitä sielläkin Suomessa!

 

Nimittäin, tässä ohjetta:

 

  1. Hommaa jostain maissintähkä. Täällä kasvava maissi ei ole makeaa ja tähkät on isoja. Oikein täydellistä popcorni- ja grillausmaissia. Hommaa myös lime tai sitruuna, suolaa ja chilijauhetta! Täällä pannaan chiliä kaikkiin ruokiin.

 

  1. Hankkiudu paikkaan, jossa on grilli ja grillaa maissi. Kääntele niin ei pala, mutta saa pikkuisen tummua. Parhaat emännät saa täällä grillattua maissin niin, ettei se pala mutta osa maisseista on jo poksahtanut popcorniksi ja on rapeaa rousk rousk! Nam!

     

  2. Halkaise lime tai sitruuna puoliksi. Sekoita suolasta ja chilijauheesta sekotus pienelle lautaselle, noin puolet ja puolet. Kasta halkaistu lime/sitruuna chili-suola seoksessa ja levitä lämpimän maissin päälle puristaen samalla limestä/sitruunastakin makua maissiin.

     

  3. Nauti!!!

 

Jos haluaa olla Üüberekologinen, etkä saa kotimaista maissia mistään (kasvaa tietääkseni vaan muutamassa paikassa Varsinais-Suomessa ja on taatusti kallista!) niin voihan maissin kokeilla korvata myös jollain suomalaisella vihanneksella. Kuitenkin massikin, vaikka olis Espanjalaista tuontia on ekologisempi vaihtoehto kuin suurinosa kauppojen lihatuotteista, vaikka liha olisi kotimaista. Silloin, kun se liha oli vielä eläin, se eläin on luultavasti syönyt vielä paljon kauempaa tuotua soijaa ja ehkä muutakin tuontirehua. Syökää kasviksia, kotimaista ja mahollisimman lähellä tuotettua!

 

Sitten vielä juomaohjettakin. Juon täällä melkein joka päivä sekä piimää, joka tehdään itse ruokalassa ja maistuu ihan samalle, kun Suomessa paitsi siinä on hyviä klimppejä, eli sitä ei oo mitenkään varmaan pastöroitu sun muuta ja sen lisäks avocado-mango-papaija-banaani-mehua. Täällä sanotaan, että mehua, ehkä vois smoothiekskin sannoo jo siellä maailmassa.

 

Valmista joko niin, että: Osta nuo hedelmät kaupasta, ja sörssää tehosekottimessa, lisää mausteita tai mitä vaan hyvää halutessasi TAI korvaa kaikki tämä herkku suomalaisilla herkuilla, esim. joko sieltä nyt jo saa mansikoita jostain niin niillä! Ei oo kesällä onneks herkuttelu kallista, kun voi kaiken tehhä ite, varsinkin satokaudella.

 

Sen kunniaksi teidän tuleekin suorittaa vielä jonkinlainen vapaavalintainen loppurituaali: tanssi, laulu, kumarrus elämälle (joka voi samalla olla myös pyllistys kuolemalle), runonlausunta, tai hyppy korkealle ilmaan. Täkäläisittäin yleisin vaihtehto lienee tanssi+laulu, maasait hyppii myös tanssiessaan niin maan korkeelle, että pää käy pilvissä!

 

Hyvää juhannusta! Kertoilen täällä, ettei Suomessa oo nyt kunnolla pimmeetä ollenkaan, vaan pari tuntia hämärää yöllä ja ihan ihmeissään ovat kaverit ja miettivät, että miten semmonen elämä on ylipäätään mahollista!